Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lettországnak az elmúlt években fix helye volt az ERC kalendáriumában, 2024-től pedig már a rally világbajnokság mezőnyét fogja vendégül látni.

A Tet Rally Liepāja rendkívül tempós murvás szakaszokon zajlik, amely igen nagy ügyességet és pontosságot igényel a versenyzőktől.

„Mindig is az volt a célunk, hogy fenntartsunk legalább egy helyet a WRC naptárában arra, hogy egy ERC-versenyt felhozzunk a világbajnokság programjába.” -mondta Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója. „A Tet Rally Liepāja lett az első, amely Vb-futam lett, köszönhetően a kiváló sport- és promóciós tevékenységnek, valamint a lett kormány rally iránti elkötelezettségének. Ez a döntés rámutat arra is, hogy a balti régió mennyire fontos a WRC számára.”

„Ez egy valóra vált álom. A sok évvel ezelőtt elkezdett munkánknak most meglett a gyümölcse, és Lettország 2024-ben világbajnoki futamot rendezhet.” -nyilatkozta Raimonds Strokšs, a Tet Rally Liepāja igazgatója. „Az RA Events rendezvényszervező számára ez egy óriási mérföldkő, amely egyben hatalmas felelőséggel is jár. A csapatunk lelkes emberekből áll, akikkel sikeresen meg tudjuk oldani ezt a feladatot, és készen állunk arra, hogy megbirkózzunk az előttünk álló kihívásokkal.”

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából