Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WRC2 regnáló bajnoka, Emil Lindholm a Svéd Rallyn kezdi meg az idei szezonját. A finn pilóta az új Škoda Fabia RS Rally2-vel fog szerepelni, amellyel természetesen szeretne ismét a bajnok lenni.

A 26 éves Lindholm 2023-ban is a Toksport WRT színeiben fog versenyezni a WRC2-ben, és a legújabb Škoda Fabia RS Rally2-vel fog harcba szállni a bajnoki pontokért. A finn versenyzőnek nem lesz idegen az új Fabia, ugyanis jelentős szerepet vállalt az autó fejlesztésében és tesztelésében.

„Tavaly sikerült megnyernünk a bajnokságot, így az idei szezonban kicsit nagyobb teher lesz majd rajtunk.” -kezdte Lindholm, akinek továbbra is Reeta Hämäläinen diktálja majd az itinert. „Szeretnék tovább fejlődni, és természetesen az elsődleges célom a címvédés lesz.”

Svédországban is igen erős lesz a WRC2 mezőnye. Lindholm mellett rajthoz áll többek között Oliver Solberg, Ole Christian Veiby, Teemu Suninen, Jari Huttunen, Sami Pajari, valamint Nikolay Gryazin is.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából