Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az 1994-es Monte győztese autómosásért kapta a pénzbüntetést - a közeli kúton olcsóbb lett volna.

Már javában fog menni a shakedown mire ezt a cikket olvassátok, de amíg más nem történik egy kis bulvár.
François Delecour az első, akit megbüntettek a ralivilágbajnokság idei szezonjában; 1500 eurós büntetést kapott, mert kedden a szervizparkban lemosták a szervizautóját.

Delecour ezen a hétvégén már a 23. Monte-Carlo-Rally-ján indul - eredetileg egy M-Sport Ford Puma Rally1-gyel szerette volna ezt megtenni, de ehelyett a WRC2-ben versenyez a Toksport egyik vadonatúj Škoda Fabia RS Rally2-vel.

De a versenye egy büntetéssel kezdődött, mivel a Monte-Carlo-Rally szabályainak 12.12.3 cikkelyét megszegte, a szabályszegés: autómosás.

A versenybírók szerda délután meghallgatták Jacek Wyrzykowskit, a Toksport csapatfőnökét, aki elmondta, hogy a csapat egyik tagját megkérték, hogy mossa le a Delecourhoz tartozó A37-es rajtszámú szervizautót, de az "egy félreértés miatt" a szervizparkban, nem pedig egy rendes autómosóban mosta le.

A rali szabályzatának 12.12.3. cikkelye előírja, hogy az autómosás és a szennyvízelvezetés nem megengedett a szervizparkban, amely a monacói kikötőben található, ugyanott, ahol a Forma-1-es nagydíj paddockja.

Wyrzykowski elnézést kért a csapat hibájáért.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából