Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica tavaly megnyerte a WRC2 kategóriát, idén pedig egy lépcsőfokkal feljebb lépett. A lengyel pilótának remekül kezdődött a szezon, mivel az ERC első futamát, az Internationale Janner Rallyt megnyerte a Ford Fiesta RRC-vel. A világbajnokságon azonban nem sikerült úgy a bemutatkozása a Fiesta WRC-vel, ahogy azt szerette volna, mivel a négy versenyből eddig csak egyszer tudott célba érni. Svédországban sem volt kalandmentes futama Kubicának, és csak a huszonnegyedikként intették le.

Az Argentin Rallyt megpróbálja más szemszögből nézni a 29 éves pilóta.

„ Megpróbálom máshogy megközelíteni a versenyzést. Vissza akarok térni arra az útra, amin a WRC-s pályafutásom kezdetekor jártam. A murván való versenyzésnél jobban kell majd koncentrálnom a túlélésre, és a célba érésre. Nagyon gyorsan változnak a dolgok és előfordulhatnak meglepetések is, amivel szembe kell néznie a versenyzőknek. Ezért is gondolom azt, hogy jót fog tenni, ha egy kicsit visszafogottabb leszek.” – nyilatkozta Kubica.

140507 kubica n2

„ Azok a versenyzők, akik először találkoznak ezekkel a pályákkal, kevésbé erős autókkal szoktak menni általában.  Kevés tapasztalatom van, ennek ellenére az egyik legjobb autóval indulok a bajnokságban, a világ legjobb rallypilótái ellen.  Tudomásul kell vennem, hogy ez a legmagasabb szint.  A dolgok, amik mostanában történnek velem, nem túl kellemesek, de nem is nevezhető rendkívülinek. Amikor úgy döntöttem, hogy a rallyban folytatom a pályafutásomat, tudtam jól, hogy mire számíthatok. Az elmúlt pár hónap történései nem zökkentenek ki, és nem fogom feladni az álmaimat.„  – tette hozzá.

 


 

A bajnokság következő állomása Argentínában lesz, ahol Kubica először fog szerepelni.
„Az Argentin Rally új lesz számomra, de remélem, hogy jobban fog sikerülni, mint az előző versenyek. A célom ugyanaz, mint eddig: minél jobban akarok teljesíteni.” – fejezte be Robert Kubica.

Az Argentin Rally május 8-án kezdődik.

További híreink a rally világából