Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb 2023-ban nem áll rajthoz a Monte-Carlo Rallyn.

A francia pilóta idén győzni tudott a hercegségben az M-Sport Ford WRT Puma Rally1-esével, amely WRC-s pályafutása 80. sikere volt. Loeb most bejelentette, hogy januárban nem lesz ott a Montén, mivel nagyon kevés idő van a pályabejárás és a Dakar Rally vége között.

„Nem fogok rajthoz állni Monte-Carlóban.” -kezdte Loeb a DirtFish-nek. „Idén bonyolultabb lenne összehozni, mint tavaly, amikor volt egy nap a Dakar Rally célja és a pályabejárás között. Most a Dakar vasárnap ér majd véget, a pályabejárás pedig hétfő reggel lesz, szóval nagyon szoros lenne a program. Megvalósítható lett volna, ha lenne egy valós tervem a WRC-ben, de mivel nem fogok teljes szezont menni, ezért kihagyom a Monte-Carlo Rallyt. A célom most az, hogy egy jó eredménnyel fejezzem be a Dakart.”

Az M-Sport színeiben Ott Tänak és Pierre-Louis Loubet fog szerepelni az idei évben, míg Jourdan Serderidis is rajthoz áll majd pár futamon a csapat egyik Ford Puma Rally1-esével. – Gus Greensmit nyolc év után távozik a cumbriai alakulattól.

„Őszintén szólva még nem tudom, hogy mit fogok csinálni 2023-ban. Sok lehetőség jöhet szóba, azonban még semmi nincs megerősítve. Egyelőre a Dakar Rally az, ami biztos, utána pedig szeretnék a tereprally világbajnokságban is szerepelni, de ez még nem dőlt el százszázalékig. A WRC-ben valószínűleg nem fogok sokat versenyezni, az Extreme E-ben pedig még meg kell néznünk, hogy miként alakulnak a dolgok.” -tette hozzá Loeb.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából