Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

François Delecour eredetileg egy Ford Puma Rally1-el állt volna rajthoz a januári Monte-Carlo Rallyn, azonban végül egy Škoda Fabia RS Rally2-vel lesz ott a szezonnyitón.

A 60 esztendős francia pilóta úgy tervezte, hogy az M-Sport egyik Puma Rally1-esével indul a Montén, azonban már nem maradt elérhető autó a cumbriai alakulatnál, így másik megoldást kellett keresnie. Delecour most bejelentette, hogy a Toksport WRT által felkészített Škoda Fabia RS Rally2-vel vág neki a 23. Monte-Carlo Rallyjának.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy a Toksport WRC2-es Škodájával fogok versenyezni a Monte-Carlo Rallyn. Sabrina de Castelli lesz a navigátorom, akivel minden megteszünk majd, hogy egy jó eredményt érjünk el. A verseny előtt három napot fogunk tesztelni, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk erre a kihívásra.” -árulta el a négyszeres futamgyőztes francia pilóta a közösségi oldalán.

Delecour igazán otthonosan érzi magát a monte-carlói szakaszokon, ugyanis több alkalommal is felálhatott itt a dobogóra, 1994-ben pedig győzni is tudott egy Ford Escort RS Cosworth volánja mögött.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából