Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pierre-Louis Loubet teljes szezont fog menni az M-Sport Ford World Rally Team Ford Puma Rally1-esével. A fiatal franciának egy tapasztalt navigátor, Nicolas Gilsoul segít majd 2023-ban.

Az M-Sport a múlt héten jelentette be Ott Tänak szerződtetését, most pedig megerősítették, hogy Pierre-Louis Loubet is a csapat Ford Puma Rally1-esével fog szerepelni a 2023-as idényben. A 25 esztendős franciának a tizenháromszoros futamgyőztes navigátor, Nicolas Gilsoul diktálja majd az itinert.

Loubet idén hét futamon állt rajthoz a Ford Pumával. Szardínián és az Acropolis Rallyn is a negyedik helyen végzett, és három szakaszsikert is bezsebelt az év során.

„Ez egy valóra vált álom számomra, amire gyerekkorom óta vágytam.” -kezdte Loubet. „Fantasztikus, hogy teljes szezont mehetek, és minden hétvégén azt csinálhatom, ami a szenvedélyem. Nagy nyomás lesz rajtam, hogy mind a tizenhárom futamon bizonyítanom kell majd, de készen állok erre a kihívásra. 2023-ban az lesz a célom, hogy minden versenyt befejezzek, tapasztalatot szerezzek, és megtanuljak a maximumon menni. Mindig is szerettem volna gyári pilóta lenni, és pontokért harcolni, ezért nagyon hálás vagyok az M-Sport-nak, hogy megkapom tőlük ezt a lehetőséget. Örülök, hogy újra együtt dolgozhatok az M-Sport-tal, és különösen boldog vagyok, hogy Ott Tänak csapattársa lehetek.”

Az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson úgy gondolja, hogy Loubet sokat fog majd fejlődni Tänak mellett.

„Örömmel jelentem be, hogy Pierre-Louis Loubet is csatlakozik hozzánk a 2023-as szezonra. Úgy gondolom, hogy idén megmutatta, mire képes, és hogy minden megvan benne ahhoz, hogy messzire jusson ebben a sportágban. Remélem, hogy Pierre ugyanúgy tud majd tanulni és fejlődni Ott mellett, ahogy Ott tette Sébastien Ogier mellett 2017-ben.”

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából