Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Erik Cais az elmúlt években Forddal versenyzett, azonban 2023-ban már az új Škoda Fabia RS Rally2-vel fog szerepelni a WRC2-ben, valamint az ERC-ben.

Az egykori hegyikerékpáros Cais az elsők között vehette át az új Fabiát a Škoda Motorsporttól. A cseh pilóta 2023-ban teljes szezont megy majd a WRC2-ben, a rally Európabajnokságon pedig legalább öt futamon fog rajthoz állni a Škoda Fabia RS Rally2-vel.

„Az elmúlt három évben egy Ford Fiesta Rally2-vel versenyeztem, így már van tapasztalatom a négykerék-meghajtású autókkal kapcsolatban.” -kezdte a 23 esztendős pilóta. „A jövőben élvezhetjük a Škoda Motorsport technikai támogatását, így már alig várom, hogy a Fabiával versenyezhessek. A Cseh Autóklub (AČR) és a Cseh Köztársaság képviselői vagyunk, ezért különösen boldog vagyok, hogy egy cseh márkával szerepelhetek majd. Ráadásul a Közép-Európa Rallyn lehetőségünk lesz a hazai szurkolóink előtt is versenyezni.”

221210 erik cais n2
A kocsit az Orsák Motorsport fogja felkészíteni a futamokra. A csapat vezetője, Jaroslav Orsák reméli, hogy Cais sok időt tud majd a volán mögött tölteni a szezon kezdete előtt.

„Szeretnénk egy kétnapos tesztet tartani a karácsonyi ünnepek előtt, hogy Erik jobban összebarátkozhasson a Fabia RS Rally2-t. A szerelőink ezt követően teljesen szétszedik az autót, hogy megismerjék és megtanulják, miként kell vele dolgozni. Januárban ismét szeretnénk egy kétnapos tesztet a szezonnyitó Monte-Carlo Rally előtt.”

További híreink a rally világából