Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ott Tänak megállapodott az M-Sport-tal, így a 2019-es világbajnok jövőre egy Ford Puma Rally1-el fog versenyezni a WRC-ben.

A 35 esztendős észt pilóta az elmúlt három évben a Hyundai Motorsport alkalmazottja volt, azonban a Japán Rally után bejelentette, hogy távozik az alzenaui alakulattól.
Tänak 2015-ben és 2017-ben már versenyzett az M-Sport színeiben, és pályafutása első futamgyőzelmét is egy Ford Fiesta WRC-vel szerezte meg a 2017-es Szardínia Rallyn. Ott a múlt héten Észak-Angliában már ki is próbálta a Puma Rally1-et, és a DirtFish információi szerint ő és navigátora, Martin Järveoja is egy többéves szerződést írtak alá Malcolm Wilsonékkal.
221207 tanak m sport n2
„Az M-Sport az a csapat, ahol nevelkedtem, és ahol mindent megtanultam és megtapasztaltam ahhoz, hogy a legmagasabb szinten versenyezhessek. Amióta megszereztem a világbajnoki címet, azon dolgozok, hogy újra elérjem ezt a sikert. Sokat beszélgettem Malcolmmal, és mindkettőnknek hasonló ambíciói vannak a következő szezonra. Hatalmas kihívás lesz ez számunkra, de nagyon jól ismerem Dovenby Hall szakembereit. Tudom jól, hogy mire képesek, és hogy mindent megtesznek azért, hogy elérjük a céljainkat. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek az M-Sport Ford World Rally Team-hez, és jövőre mindent beleadunk.” -mondta Tänak.

Malcolm Wilson örül, hogy ismét együtt dolgozhatnak majd Tänakkal. „Nagyon boldog vagyok, hogy Ottot ismét itt láthatom Dovenby Hall-ban, mivel fiatal kora óta ismerem, és figyelemmel követem a pályafutását. Nemrég megnézte a létesítményeinket, valamint a Greystoke-i erdőben kipróbálta a Pumát. Ott első visszajelzései alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2023-ban esélyesek vagyunk a bajnoki címre.”

Fotók: M-Sport

További híreink a rally világából