Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toksport World Rally Team úgy tervezi, hogy négy új Škoda Fabia RS Rally2-vel szerepelnek majd a januári Monte-Carlo Rallyn.

A Fabia RS Rally2 novemberben debütált a németországi Lausitz Rallyn Andreas Mikkelsen irányításával, és januárban a rally vb-n is bemutatkozhat a Škoda legújabb rallyautója. Az elmúlt napokban Kris Meeke, Emil Lindholm, Sami Pajari és Marco Bulacia is tesztelte az új Fabiát a francia Alpokban.

A Toksport WRT szeretne négy autót rajthoz állítani a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, de ez nagymértékben függ az ellátási láncokkal kapcsolatos problémáktól, amelyek továbbra is befolyásolják a globális autóipart.

„Tisztában vagyunk vele, hogy sokan szeretnének az új Fabiával versenyezni, mi pedig természetesen minden ügyfelünket igyekszünk kiszolgálni.” - kezdte Michal Hrabánek, a Škoda Motorsport vezetője. „Sajnos a jelenlegi helyzetben ez nem egyszerű, de mit tudunk csinálni? Ez nagyon frusztráló... Úgy gondolom, hogy idén öt autót le tudunk szállítani, és arra törekszünk, hogy jövőre további ötven kocsit értékesítsünk. A jelenlegi ügyfeleinknek azt tudjuk tanácsolni, hogy tartsák meg a mostani autójukat, mivel azok is nagyon versenyképesek, és minden szükséges alkatrésszel el tudjuk látni őket.”
221206 fabia rs rally2 n2
„Az egyik fő problémánk az alkatrészgyártással kapcsolatos. Hiába építjük meg az új kocsit, ha az ügyfeleinket nem tudjuk pótalkatrészekkel ellátni. Nagyon nehéz ez a helyzet, de a pozitívum az, hogy tudjuk, milyen jól sikerült az új Fabia RS Rally2.”

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából