Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing és a Hyundai Motorsport is bemutatta a jövő évi csapatfelállását.

Az idei világbajnok Kalle Rovanperä 2023-ban is a Toyota Gazoo Racing színeiben fog szerepelni a rally világbajnokságban, akárcsak walesi csapattársa, Elfyn Evans. A csapat harmadik autóján a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier, valamint Takamoto Katsuta fog osztozni. - Azokon a versenyeken, ahol Ogier rajthoz áll, Katsuta egy negyedik Yarisszal fog szerepelni, így akkor ő majd nem gyűjthet pontokat a konstruktőri értékelésben.
Katsuta a Szafari Rallyn és a szezonzáró Japán Rallyn is a harmadik helyen végzett a Toyota Gazoo Racing WRT NG Yaris Rally1-esével, jövőre pedig már a Toyota első számú csapatában bizonyíthat majd.

221118 wrc23 line up n2
A Hyundai Motorsportnál jelentős változások lesznek 2023-ban. Thierry Neuville tizedik szezonját kezdi meg a januári Monte-Carlo Rallyn az alzenaui alakulat versenyzőjeként. Esapekka Lappi idén a TGR Yarisával ment néhány futamon, de jövőre már teljes szezont fog teljesíteni a Hyundai i20 N Rally1-el. A Hyundai harmadik autójával Dani Sordo és Craig Breen felváltva fognak versenyezni a bajnokságban. Sordo, aki 2003-ban mutatkozott a rally vb-n, a tizedik szezonját kezdi meg a Hyundai Motorsport pilótájaként. Craig Breen idén az M-Sport-ot erősítette, azonban az ír pilóta szerződését felbontották, így 2023-ban visszatér a Hyundaihoz részmunkaidős pilótaként.

Fotók: toyotagazooracing.com / motorsport.hyundai.com

További híreink a rally világából