Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport bejelentette, hogy felbontják Craig Breen szerződését, így az ír pilóta jövőre már nem lesz a cumbriai alakulat pilótája.

Breen 2021 végén a Hyundai Motorsporttól érkezett az M-Sport-hoz. Az ír versenyző idei szezonja jól kezdődött, ugyanis a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn a harmadik pozícióban végzett a Ford Puma Rally1-el. A folytatás azonban már nem volt ennyire sikeres Craig számára, ugyanis több versenyen is hibázott, és csupán 84 pontot tudott összegyűjteni, ami a hetedik helyre volt elég az év végi értékelésben.
Breen tíz szakaszsikert könyvelhetett el 2022-ben, és a Monte-Carlo Rally mellett Szardínián is a pódiumon ünnepelhetett. A szezon nagy részében Paul Nagle diktálta neki az itinert, azonban a rutinos mitfárer a Spanyol Rallyt követően szögre akasztotta a sisakját, így a szezonzáró Japán Rallyn már James Fulton ült mellette a Pumában.

„Szeretnék köszönetet mondani az M-Sportnak azért, amit értem tettek az elmúlt hónapokban.” -kezdte Breen. „Fontos év volt ez számomra, mivel ez volt az első teljes munkaidős szezonom a WRC-ben. Nagyon örülök, hogy a csapat tagja lehettem, de itt az ideje, hogy továbblépjek. Kíváncsian várom, hogy mit hoz a jövő számomra, és folytatom a munkát James Fultonnal. A legjobbakat kívánom a csapatnak a következő évre.”

Rich Miller, az M-Sport csapatfőnöke a következőket mondta: „Craig egy nagyon tehetséges versenyző, és biztos vagyok benne, hogy még sok sikert fog elérni a pályafutása során. A csapat azonban úgy érzi, hogy új megközelítésre van szükségünk a 2023-as szezonra. Sok szerencsét kívánunk Craignek és Jamesnek a jövőben, mi pedig már a következő évre koncentrálunk, és igyekszünk egy versenyképes csapatot összeállítani.”

Malcolm Wilson, az M-Sport igazgatója hozzátette: „Szeretném megköszönni Craignek az idei munkáját, amit a csapatért tett. A szezon során komoly eredményeket ért el, mivel kétszer is a dobogón végzett, és több szakaszgyőzelmet is elkönyvelhetett, de sajnos nem volt meg az összhang ahhoz, hogy 2023-ban is a nálunk versenyezhessen. Büszke vagyok arra, hogy segíthettük Craig karrierjét az elmúlt években, és bíztunk benne, hogy első győzelmét is majd a Forddal fogja megszerezni a WRC-ben. Sajnos ezt nem sikerült elérnünk, de minden jót kívánok neki a jövőben.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából