Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport megerősítette, hogy folytatják a Fiesta rallyautók fejlesztését és építését, miután a Ford nemrég bejelentette, hogy befejezik a népszerű modell gyártását.

A Fiesta 1976-ban jelent meg az utakon, és több mint 22 millió darabot adtak el belőle világszerte. A rallysportban is számtalan sikert értek el ezzel a típussal – többek között Sébastien Ogier 2017-ben és 2018-ban is világbajnok tudott lenni a Ford Fiesta WRC-vel, a hazai rallybajnokságban pedig Kazár Miklós (2014) és Hadik András (2018, 2020, 2021) is Fiesta R5-tel / Rally2-vel hódította el a bajnoki trófeát.

Az M-Sport a Pumára építette meg a jelenlegi Rally1-es autóját, de a Fiestával jelen vannak a Rally2, Rally3, illetve a Rally4-es kategóriában is.
221116 m sport fiesta n2
„A Fiesta az M-Sport rallyprojektjének központjában áll, és az elmúlt években számtalan sikert értünk el ezzel a modellel.” - árulta el Malcolm Wilson, a cumbriai alakulat igazgatója. „A Forddal kötött hosszú és sokrétű együttműködésünknek köszönhetően, már korábban elkezdhettünk felkészülni a Fiesta gyártásának befejezésére. Szeretném biztosítani az ügyfeleinket arról, hogy a jövőben is építünk majd Fiesta rallyautókat az Egyesült Királyságban, illetve Lengyelországban. A Fiesták fejlesztése is folytatódik, így a Fiesta Rally2, Rally3 és Rally4 is számos frissítéseket kapnak majd a következő hónapokban. Szeretnék köszönetet mondani a Fiestával kapcsolatban a Fordnak, amiért az elmúlt években rengeteget segítettek és támogattak bennünket.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából