Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A korábbi Forma 1-es pilóta, Heikki Kovalainen is rajthoz áll a rally világbajnokság szezonzáró futamán, a Japán Rallyn (november 10-13.).

Kovalainen 2007 és 2013 között 111 Grand Prix-n állt rajthoz. Legsikeresebb éve a Forma 1-ben 2008 volt, amikor is a McLaren versenyzőjeként megnyerte a Magyar Nagydíjat. 2013-ban visszavonult az F1-től, és az elmúlt években a japán rallybajnokságban szerepelt. Idén a Rally Team Aicello
Škoda Fabia R5-ösével megszerezte az All-Japan Rally bajnoki címét. A 41 esztendős finn pilóta novemberben bemutatkozik a WRC-ben is, a sorozat szezonzáró versenyén, a FORUM8 Rally Japan-on.

A Japán Rallyra összesen 38 páros nevezett. A Toyota Gazoo Racing színeiben Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, és Sébastien Ogier indul. Az M-Sport szintén négy autóval vág neki a távolkeleti viadalnak. Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux mellett Jourdan Serderidis is Ford Puma Rally1-el áll rajthoz. A Hyundai Motorsportot Ott Tänak, Thierry Neuville és Dani Sordo fogja képviselni Japánban.  

A FORUM8 Rally Japan nevezési listája ITT található.

Fotó: fia.com

További híreink a rally világából