Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Malcolm Wilson megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Hyundai Motorsporttól nemrég menesztett Oliver Solberggel.

A Hyundai Motorsport az Új-Zéland Rallyt követően jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg Oliver Solberggel a szerződést a 2023-as szezonra, mivel egy tapasztaltabb versenyzőt szeretnének Thierry Neuville és Ott Tänak mellé. A 21 esztendős svéd pilóta idén nyolc versenyen állt rajthoz a top kategóriában, mivel Dani Sordoval osztozott a csapat harmadik i20 N Rally1-esén. Legjobb eredményét az Ypres Rallyn érte el, ahol a negyedik lett, azonban Monte-Carlóban, Horvátországban, és Finnországban sem ért célba.  

Az M-Sport most felvette a kapcsolatot Solberggel, és tárgyalásokat folytatnak a jövő évvel kapcsolatban. - Oliver édesapja, Petter Solberg WRC-s pályafutása kezdetén (1999) és végén (2012) is az M-Sport színeiben szerepelt a rally vb-n.  

„Igen, már beszéltünk Oliverrel, és találkoztam is vele, miután hazatért Új-Zélandról.” -kezdte az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson a DirtFishnek. „Nyilvánvaló, hogy a jövő évi megállapodás során a kereskedelmi szempontokat is figyelembe vesszük. Néhány éve már szó volt róla, hogy nálunk fog versenyezni.”

Oliver most a Japán Rally fókuszál, ahol utolsó alkalommal áll majd rajthoz a Hyundai Motorsport alkalmazottjaként.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából