Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Malcolm Wilson szeretné, ha Sébastien Loeb 2023-ban minden WRC-futamon beülne a Ford Puma Rally1-be, azonban valószínűbbnek tűnik, hogy a kilencszeres világbajnok francia marad részmunkaidős pilóta az M-Sport-nál.

Loeb a szezonnyitó Mont-Carlo Rallyt megnyerte a hibrid Pumával. Ez volt a cumbriai alakulat idei eddigi legjobb eredménye, ugyanis ezen kívül csak a Szardínia Rallyn ünnepelhettek a dobogó második fokán Craig Breen jóvoltából.
A jövőheti Acropolis Rallyn Loeb ismét rajthoz áll a Ford Pumával, azonban az M-Sport egyelőre nem állapodott meg vele a jövő évvel kapcsolatban.

„Most már világos számomra, hogy miért is veszítettünk el kilenc világbajnoki címet vele szemben.” -kezdte Wilson a DirtFish-nek. „Elképesztő, hogy amikor ezen a szinten versenyeztünk vele, a harmincas éveiben járt. Most 48 éves, és még mindig ugyanúgy csinálja. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk, amikor zsinórban kilencszer nyerte meg a bajnokságot, mivel közel voltunk hozzá. Most, hogy együtt dolgozhatunk vele, rádöbbentünk, hogy 10 év eltelte után is még mennyire gyors. Még mindig nagyon élvezi a versenyzést, és ez a legfontosabb.”

Wilson nem titkolja, hogy szeretné rávenni Loeböt, hogy több versenyen csatlakozzon hozzájuk a jövőben: „Valószínűleg nem akar majd teljes bajnokságot menni, de örülnénk, ha pár futamon folytathatnánk vele a közös munkát a jövő évben.”

Loeb jelenleg a Bahrain Raid Xtreme színeiben szerepel a rallycross-világbajnokságban, valamint az Extreme E-ben indul az X44-gyel.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából