Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jari Huttunen 2021 végén csatlakozott az M-Sport-hoz, és azóta három dobogós helyezést szerzett a WRC2-ben. A 28 esztendős pilóta most szintet lép, és a Finn Rallyn (augusztus 4-7.) a csapat Puma Rally1-esével fog versenyezni.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egy Pumával indulhatok a Finn Rallyn.” -kezdte a WRC3 2020-as bajnoka, Jari Huttunen. „Fantasztikus élmény lesz, és már alig várom, hogy a hazai szurkolók előtt versenyezzek. Hatalmas kihívás lesz számomra egy ilyen tempós versenyen menni, egy ennyire erős autóval, de a Fiesta Rally2-vel megszerzett tapasztalatot tudom majd kamatoztatni a Puma volánja mögött is. Nagyon élvezem a közös munkát az M-Sport-tal, és már nagyon otthonosan érzem magam a csapatban. A Finn Rallyn az lesz az elsődleges célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak erről az autóról, és megpróbáljuk stabil tempóban teljesíteni a szakaszokat. Ez egy nagyon trükkös verseny, de jól ismerem a finn pályákat, szóval majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Nagyon hálás vagyok az M-Sport-nak, hogy megadják nekem ezt a lehetőséget, ezért szeretném majd a lehető legtöbbet kihozni ebből a hétvégéből.”

Huttunen és navigátora, Mikko Lukka az Észt Rallyn (július 14-17.) még a Fiesta Rally2-vel áll rajthoz a WRC2-ben, de a verseny után egy teljes napon át tesztelhetik majd a Pumát, hogy minél jobban összebarátkozzanak a Ford hibrid versenygépével.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából