Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport és a Shell további hároméves megállapodást kötött, így az alzenaui alakulat a jövőben is Hyundai Shell Mobis World Rally Team néven fog szerepelni a WRC-ben.

A Hyundai 21 világbajnoki futamgyőzelmet szerzett az elmúlt kilenc évben. Legutóbb az idei Szardínia Rallyn ünnepelhettek, ahol Ott Tänak tudott diadalmaskodni a hibrid i20 N Rally1 volánja mögött, míg Dani Sordo a harmadik helyen ért célba.

„A Shell a WRC projektünk kezdete óta mellettünk áll, és most további három évvel meghosszabbítottuk a partnerséget. Az együttműködésünk középpontjában továbbra is a műszaki fejlődés áll. Az elmúlt években két jelentős szabályváltozáson mentünk át, először 2017-ben, majd a mostani szezonban. A Shell az út minden lépésénél velünk volt, és kulcsszerepet játszott a két bajnoki címünk megszerzésében. A Shell nem csak a Hyundai Shell Mobis World Rally Team névadó szponzora, hanem egy igazán erős technikai partnerünk is.” -nyilatkozta Sean Kim a Hyundai Motorsport elnöke.

Thierry Neuville és Ott Tänak még tavaly hosszabbított a Hyundai Motorsporttal. Mindkét pilóta egy többéves szerződést írt alá a csapattal. Dani Sordo idén Oliver Solberggel osztozik a csapat harmadik i20 N Rally1-esén, azonban a spanyol pilóta bejelentette, hogy az idei szezon végén szögre akasztja a bukósisakját, így Solberg jövőre várhatóan teljes szezont mehet majd a bajnokságban.

„2014 óta versenyzem a Hyundai színeiben, így első kézből láthattam miként működik együtt a csapat a Shellel. Partnerségük nélkül nem tudtunk volna dobogós helyeket, illetve futamgyőzelmeket szerezni.” -árulta el Sordo.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából