Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Škoda Motorsport bemutatta a legújabb WRC2-es fegyverét, a Fabia RS Rally2-t.

Az új Škoda Fabia RS Rally2-t ma mutatták meg a világnak, ami egy nagyon sikeres modell utódja lesz, a jelenlegi autó a Fabia Rally2 és az evo változatok összesen 1710 győzelmet szereztek, többek között olyan versenyzőkkel a volánnál, mint Andreas Mikkelsen, vagy Kalle Rovanperä. Utóbbi Szilveszter ralit is nyert a típussal, illetve Hercziget és Vinczét  3 illetve 1 magyar bajnoki címhez segítette a Fabia.
220614 skoda fabia rs rally2 n2
Az új modell a Fabia legújabb, negyedik generációjára alapul. A gyáriak elmondása szerint az autó minden részletében jobb lett. Az 1,6 literes turbómotorja 289 lóerős teljesítménye mellett 430 Nm nyomatékot képes a négy kerékre átvinni az öt fokozatú szekvenciális sebességváltón keresztül.
220614 skoda fabia rs rally2 n3
A fékrendszert is több helyen továbbfejlesztették, de nagy hangsúlyt fektettek a súlyelosztásra és a kasznira is, melyben most 35,8 méternyi acélcsőből készül a bukóketrec. Új aero csomagot, hosszabb rugóutat és fejlettebb elektronikát is kapott az autó.
220614 skoda fabia rs rally2 n4
Az új Fabia már túl van egy átfogó tesztprogramon és hamarosan élesben is bevetésre kerül.
220614 skoda fabia rs rally2 n5
„Ha nem lépsz előre, visszalépsz. Ez különösen igaz a motorsportban. Ezért aztán az új Fabia RS Rally2 kifejlesztésekor az elődmodellnél szerzett tapasztalatokat használva minden részletet optimalizáltunk.” – mondta Michal Hrabánek, a ŠKODA Motorsport vezetője.  
220614 skoda fabia rs rally2 n6
„A célunk nem volt más, mint, hogy tökéletesítsük a világ legsikeresebb raliautóját. Büszke vagyok a Škoda Motorsport egész csapatára, akik nagy odaadással küzdöttek ezért a célért. Szeretnék köszönetet mondani a szériafejlesztésben dolgozó kollégáinknak is; a negyedik generációs Fabia tökéletes alapot biztosított számunkra a Fabia RS Rally2-hez” – tette hozzá Hrabánek zárásként.

Fotók: Škoda Motorsport

További híreink a rally világából