Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Loeb bejelentette, hogy rajthoz áll a Szafari Rallyn (június 23-26.) az M-Sport Ford Puma Rally1-esével. Sébastien Ogier szintén ott lesz Kenyában a TGR Yaris Rally1-esével.

Loeb a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn győzni tudott a hibrid Forddal, azonban a Portugál Rallyn kiütötte a Puma jobb hátsó futóművét, így kénytelen volt az élről feladni a futamot. A kilencszeres rallyvilágbajnok most megerősítette, hogy 20 év után visszatér a Szafari Rallyra - 2002-ben egy Citroen Xsara WRC-vel indult, és az ötödik helyen ért célba.

„Portugáliában láthattuk, hogy mennyire versenyképesek voltunk a Pumával murván is. A Szafari Rally teljesen más lesz, mint portugáliai viadal. Ugyan nem ismerem a jelenlegi szakaszokat, de a tavalyi felvételeken láttam, hogy mennyire durvák, és sziklásak ezek az utak. Kenyáról rengeteg emlékem van, de 2002-ben egészen más volt még ez az esemény. A leghosszabb szakasz 120 kilométeres volt, és mindnyájunkat követett egy helikopter, amely jelezte az előttünk lévő összes vadállatot. A mostani szakaszokról nincs semmi tapasztalatom. Mindig nehezebb egy olyan versenyen menni, ahol még soha nem versenyeztél korábban, de már alig várom, hogy elkezdődjön a Szafari Rally." -mondta Loeb, akinek ezúttal is Isabelle Galmiche fogja majd diktálni az itinert.
220531 szafari rally n2
Loeb mellett Ogier is elindul a szezon hatodik futamán. A nyolcszoros bajnok számára sem alakult túl jól a Portugál Rally, így Kenyában szeretne majd javítani.

„Portugáliában sok tapasztalatot szereztem az autóról, mivel korábban még nem vezettem ezt a Yarist murván. Mindannyian tudjuk, hogy a Szafari Rally egy egyedülálló esemény a bajnokság naptárában, és senki sem tud igazán tesztelni ezekre a kemény szakaszokra. Remélem, hogy Kenyában jobb hétvégém lesz, mint amilyen Portugáliában volt.” -árulta el Ogier.  

Fotók: wrc.com

További híreink a rally világából