Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A JWRC 2021-es bajnoka, Sami Pajari a Szardínia Rallyn (június 2-5.) bemutatkozik a WRC2-ben. A 20 esztendős finn pilóta a Toksport WRT Škoda Fabia Rally2 evo-ját fogja vezetni az olaszországi viadalon.

Pajari tavaly megnyerte a JWRC-t, azonban úgy döntött, hogy idén is marad ebben a kategóriában, hogy még több tapasztalatot szerezzen az új összkerék-meghajtású Ford Fiesta Rally4-gyel (tavaly még a Fiesta Rally3-asokkal versenyeztek a juniorok).
Pajari számára a Szardínia Rally lesz az első nemzetközi verseny, ahol egy Rally2-es autóval indulhat. Februárban a finnországi Auto Sorsa Riihumäki-Rally-n egy R5-ös Fiestával állt rajthoz, és a negyedik helyen ért célba egy igen erős mezőnyben.

„Nem tűztem ki konkrét célokat, de természetesen megpróbálunk majd jó időket menni, és minél több tapasztalatot gyűjteni Szardínián.” -kezdte Pajari. „A kocsit majd csak a versenyt megelőző hétfőn tudom kipróbálni. A szezon hátralevő részében még szeretnénk menni néhány futamon Rally2-es autóval, de ezekről egyelőre nem tudok bővebb információt adni.”

Pajari jelenleg vezeti a WRC3 bajnokságot, míg a JWRC-ben az ötödik, 22 ponttal lemaradva az élen álló Lauri Joonatól, valamint Jon Armstrongtól.

A WRC3 bajnokság állása:
1. Sami Pajari   37 pont
2. Enrico Brazzoli   33
3. William Creighton   30
4. László Zoltán   25
5. Lauri Joona   25

A JWRC állása három forduló után:
1. Lauri Joona   47 pont
2. Jon Armstrong   47
3. Robert Virves   29
4. William Creighton   27
5. Sami Pajari   25

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából