Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb ismét rajthoz áll a rally világbajnokságon az M-Sport Ford Puma Rally1-esével.

 A legendás francia versenyző a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn megszerezte pályafutása 80. győzelmét. Az M-Sport Ford World Rally Team most megerősítette, hogy a május 19-22. között megrendezésre kerülő Vodafone Rally de Portugal-on ismét a csapatot fogja erősíteni Loeb és navigátora Isabelle Galmiche. A cumbriai alakulat így öt autót fog indítani Portugáliában. Loeb mellett Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith és Pierre-Louis Loubet is rajthoz áll a Matosinhos-i központú viadalon.

„Hihetetlen élmény volt ilyen hosszú idő után ismét nyerni Monte-Carloban. A csapat fantasztikusan dolgozott, és gyorsan megoldották a felmerült problémákat, amelyekkel a shakedown-on szembesültünk, így sikerült megszereznem a 80. futamgyőzelmemet. Már az első teszten nagyon tetszett a hibrid Puma. Ez egy nagyszerű autó, egy nagyszerű csapat, és egy felejthetetlen pillanatot ünnepelhettünk együtt.” -árulta el Loeb.

Seb eddig kétszer, 2007-ben és 2009-ben tudott győzni Portugáliában a Citroen Racing színeiben.

„A naptáramban a Portugál Rally nem ütközött más eseménnyel, ezért is választottam ezt, a másik ok pedig az volt, hogy szeretek murván versenyezni. 2019-ben indultam utoljára ezen a futamon, így van néhány feljegyzésem ezekről a szakaszokról.”

Fotók: wrc.com

További híreink a rally világából