Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikołaj Marczyk az elmúlt években a rally Európa-bajnokságban szerepelt, azonban most a rally vb-n is bemutatkozik. A lengyel pilóta az április 21-24. között megrendezésre kerülő Horvát Rallyn fog előszőr rajthoz állni a WRC-ben a Skoda Fabia Rally2 evo-val.

Marczyknak Magyarországon is sok rajongója van, mivel a Rally Hungary-n is láthattuk már versenyezni az elmúlt két esztendőben. Tavaly a második helyen végzett az ERC magyarországi futamán, a bajnokságban pedig bronzérmes lett. A 27 esztendős lengyel pilóta idén hat futamon is rajthoz áll majd a WRC-ben. Első versenye a Horvát Rally lesz, majd Portugáliában, Szardínián, Észtországban, Finnországban és Spanyolországban is ott lesz a WRC2 mezőnyében. Az itinert megszokott navigátora, Szymon Gospodarczyk diktálja majd neki.
220323 marczyk n2
„Ez egy fantasztikus pillanat számomra, és a csapatom számára is.” -kezdte Miko Marczyk. „Hat WRC2-es versenyen veszünk majd részt. Nem lesz könnyű dolgunk, de készen állunk erre a hatalmas kihívásra. Hasonlóan éreztem magam, amikor bemutatkoztam a Subaru Poland Rally Team színeiben, valamint az ERC-ben. A Skoda Fabia új festést kapott ezekre a versenyekre. Mivel a lengyel színeket képviseljük, ezért a piros és a fehér szín fog dominálni az autónkon.”

Fotó: @mikomarczykmotorsport

További híreink a rally világából