Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az új-zélandi Hayden Paddon bejelentette, hogy idén három futamon is rajthoz áll a WRC2-ben, jövőre pedig teljes szezont tervez a bajnokságban.

A 2016-os Argentin Rally győztese, az Észt- (július 14-17.), a Finn- (augusztus 4-7.), valamint az Új-Zéland Rallyn (szeptember 29 – október 2.) is ott lesz az új Hyundai i20 N Rally2-vel, 2023-ban pedig teljes szezont szeretne menni a WRC2-ben. Az itinert természetesen megszokott navigátora, John Kennard diktálja majd neki.

„Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk a Hyundai Új-Zélanddal, és hogy egy kétéves projektbe vágunk bele az új Hyundai i20 N Rally2-vel.” -árulta el Paddon. „Idén olyan programot állítottunk össze, amellyel lehetőségünk lesz összebarátkozni ezzel a fantasztikus autóval, jövőre pedig mind a hét versenyen ott akarunk lenni, és természetesen szeretnénk megnyerni a WRC2 bajnoki címet.”

Paddont utoljára a 2019-es Wales Rallyn láthattunk versenyezni. „Az elmúlt két évben keményen dolgoztunk azon, hogy visszatérhessünk a WRC-be. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Most a Hyundai Új-Zélanddal úgy döntöttünk, hogy saját kezünkbe vesszük a dolgainkat, és elindítjuk a saját csapatunkat. Tisztában vagyok vele, hogy hatalmas kihívás előtt állunk, de konkrét céljaink vannak erre a két esztendőre, és mindent el fogunk követni, hogy ezeket a célokat el is érjük.”

További híreink a rally világából