Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A magyar szurkolók nagy örömére a Horvát Rally idén is bekerült a rally világbajnokság naptárába. Az április 21-24. között megrendezésre kerülő futam programja már elérhető, így indulhat az utazás szervezés.

A Horvát Rally központjának idén is az ország fővárosa, Zágráb ad majd otthont. A shakedown április 21-én (csütörtök) délelőtt kerül megrendezésre a Zágrábtól dél-nyugatra található Okić környékén, a rajtceremónia pedig este fél 7-kor kezdődik a zágrábi Nemzeti és Egyetemi Könyvtár előtt.
Pénteken nyolc szakaszt vár majd a versenyzőknek. A délelőtti körben a 19,20 kilométeres Mali Lipovec – Grdanjci, a 20,77 kilométeres Stojdraga – Gornja Vas, a 11,11 kilométeres Krašić – Vrškovac, valamint a 9,11 kilométeres Pećurkovo Brdo - Mrežnički Novaki gyorsot kell majd abszolválnia a mezőnynek. A délutáni kör előtti flexi-szerviz a zágrábi vásár (N 45° 46.805 E 15° 58.668) területén zajlik majd. Az első versenynapon összesen 120,38 kilométert kell majd teljesíteniük a pilótáknak versenytempóban, és további 372,52 kilométert etap útvonalon.
Szombaton újabb nyolc szakasz szerepel a Horvát Rally programjában – a 23,76 kilométeres Kostanjevac – Petruš Vrh, a 10,10 kilométeres Jaškovo – Mali Modruš Potok, a 15,85 kilométeres Platak, valamint a Vinski Vrh – Duga Resa gyorson is kétszer kell majd végigszáguldania a mezőnynek. Ez 116,98 kilométernyi távot jelent.
Vasárnapra kétszer két gyorssaságit jelöltek ki a szervezők - a 13,15 kilométeres Trakošcan – Vrbno-i, valamint a 14,09 kilométeres Zagorska Sela – Kumrovec-i távot. Utóbbi szakaszon küzdhetnek majd meg a pilóták az extra pontokért az utolsó körben, mivel ez lesz a Power Stage.
A díjátadó ünnepségre délután kerül sor a zágrábi Szent Márk téren.

Bővebb információk itt találhatóak.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából