Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport igazi téli körülmények között, Észak-Finnországban folytatta az új Fabia Rally2 tesztelését.

A Mladá Boleslav-i alakulat tesztpilótái a tavalyi finnországi murvás, valamint a csehországi aszfaltos tesztek után, most -14 fokban, havas körülmények között nyüstölték a vadonatúj Skoda Fabia Rally2-t. Az ötnapos program során Andreas Mikkelsen, Kris Meeke, és Emil Lindholm is beülhetett az álcafestéssel ellátott kis méregzsákba.

„A célunk nem csak az volt, hogy információkat szerezzünk az autó viselkedéséről, és teljesítményéről, hanem, hogy megnézzük a karosszéria, a motor, valamint a hajtáslánc viselkedését is ilyen zord körülmények között.” –kezdte Jan Krasula a Fabia Rally2 fejlesztési csapatának vezetője. „Meg kellett győződnünk arról is, hogy a versenyzőink komfortosan érzik-e magukat az utastérben, miközben odakint hideg van. Például, hogy a szélvédő mennyire párásodik, illetve a benti hőmérséklet sem eshet egy bizonyos szint alá. Az új Fabia Rally2-t a lehető legtöbb felületen, és körülmények között kipróbáltuk, hogy az ügyfélcsapatainkat ne érje majd semmilyen kellemetlen meglepetés a versenyeken.”
220218 skoda fabia rally2 n2
„Már aszfalton és murván is fantasztikusan élveztem az új Fabia Rally2-t, és most a havas utakon is remek volt vezetni a kocsit. Nagyon-nagyon jól érzem magam az autóban. Határozottan jó irányba haladunk az új generációs Skoda Fabia Rally2 fejlesztésével.” –árulta el Andreas Mikkelsen.

„Az egész teszt a tervek szerint zajlott.” –mondta Kris Meeke. „Ismét sok értékes információval és tapasztalattal lettünk gazdagabbak. A Skoda Motorsport szakemberei különböző beállításokat is kipróbálhattak. Nagyon élveztem az új generációs Fabia Rally2 tesztelését.”

Az új Skoda Fabia Rally2 várhatóan még ebben az évben versenykörülmények között is bemutatkozhat.

Fotók: skoda-motorsport.com

További híreink a rally világából