Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Loeb és Sébastien Ogier hatalmas csatát vívott a végső győzelemért a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, amelyet végül Loeb nyert meg a Ford Puma Rally1-el. A két legendás francia pilóta a Szafari Rallyn ismét összecsaphat.

Egyelőre sem az M-Sport Ford WRT, sem a Toyota Gazoo Racing nem erősítette meg az információt, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Loeb és Ogier a június 23-26. között megrendezésre kerülő Safari Rally Kenya-n visszatérhetnek a WRC mezőnyébe.

Ogier tavaly győzni tudott a Naivasha-i központú viadalon, és szívesen versenyezne idén is a fekete kontinensen.

„Négy vagy öt futamon akarok idén indulni, és a Szafari Rally az egyik, amelyen szívesen rajthoz állnék. Tavaly nagyon élveztem ezt a futamot, amely fantasztikus helyeken zajlott, és az emberek is nagyon lelkesen fogadtak bennünket.” –árulta el Ogier.
220125 safari rally n2

Loeb utoljára 2002-ben versenyzett Kenyában, és akkor az ötödik helyen ért célba a Citroen Xsara WRC-vel.

„Felejthetetlen emlékeim vannak 2002-ből.” –kezdte Loeb. „Hihetetlen volt az a futam, mivel teljesen eltért a többi versenytől. Csodálatos helyeken versenyeztünk, és olyan dolgokat láttunk, amiket máshol nem láthattunk. Jó, hogy ismét visszakerült a Szafari Rally a WRC naptárába.”

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából