Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg 2017 óta versenyzett Torstein Eriksennel, azonban jövőre már a svéd Patrik Barth fogja olvasni az itinert a norvég pilótának.

„Torsteinnel 2012 óta ismerjük egymást, amikor a jégkém csapatom tagjaként dolgozott, és 2017-ben a Finn Rallyn versenyeztünk először együtt, amikor Ola Floene helyére került.” –kezdte Østberg. „Sok jó eredményt értünk el közösen, és több dobogós helyezésük is volt a WRC-ben. Torstein kétszer lett aranyérmes a WRC2-ben, egyszer pedig a második helyen végzett a navigátorok között. Bátran ki merem jelenteni, hogy az első közös versenyünktől az utolsóig jó volt a kapcsolatunk, és barátok lettünk. Torstein most úgy döntött, hogy Andreas Mikkelsennel folytatja a pályafutását. Bevallom, meglepett a döntése, de szerencsére már meg is van az új navigátorom Patrik Barth személyében.”

Barth korábban már versenyzett együtt Østberggel, de olyan pilótákkal is dolgozott együtt, mint például Pontus Tidemand, Emil Bergkvist, vagy Johan Kristoffersson.

Østberg számára valószínűleg a Svéd- vagy a Portugál Rally lesz az első verseny, ahol rajthoz áll 2022-ben, de tervben vannak még ERC futamok, és nemzeti bajnokságok is, ahol láthatjuk majd versenyezni.

„Jelenleg semmi konkrétat nem tudok mondani a 2022-es programomról.” –fejezte be Østberg.

További híreink a rally világából