Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Thierry Neuville december elején hatalmasat esett az új i20 N Rally1-el a Hyundai Motorsport franciaországi tesztjén, de most folytatja a felkészülést a 2022-es szezonra.

A Hyundai Motorsport szakembereinek egy teljesen új tesztautót kellett építeniük, miután az előző kocsi súlyosan megsérült, amikor Thierry Neuville a hónap elején egy 30 méter mély szakadékba zuhant vele. A csapat a hétvégén visszatért a francia Alpokba, hogy a belga pilóta folytatni tudja a felkészülést a januári Monte-Carlo Rallyra. Neuville kisebb karcolásokkal  megúszta a balesetet, azonban navigátorának, Martijn Wydaeghenek eltört a kulcscsontja, így Julien Vial ugrott be a helyére a teszten.

„Ez az i20 N Rally1 sok szempontból teljesen más.” –kezdte Neuville. „Senki nem tudja, hogy miként fognak viselkedni az új autók a versenyeken. Fel kell még fedeznünk ezeket a kocsikat, mivel alapvetően minden új rajta az előző autókhoz képest.”

A hét folyamán Ott Tänak is Oliver Solberg is teszteli majd az új hibrid i20 N Rally1-et.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából