Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb az M-Sport színeiben fog indulni a januári Monte-Carlo Rallyn, a WRC hibrid korszakának első futamán. A francia pilótát a 2020-as Török Rallyn láthattuk utoljára versenyezni a bajnokságban.

Az M-Sport Ford WRT megerősítette, hogy a szezonnyitó futamon négy Rally1-es autót indítanak. Craig Breen és Gus Greensmith már korábban megállapodott a cumbriai alakulattal, most pedig Adrien Fourmaux valamint a WRC történetének legsikeresebb pilótája, Sébastien Loeb kötött szerződést Malcolm Wilsonékkal. Fourmaux teljes szezont fog menni 2022-ben, míg Loebről egyelőre csak annyit tudni, hogy a Monte-Carlo Rallyn fog rajthoz állni a hibrid Pumával. Sebnek Isabelle Galmiche fogja diktálni az itinert, miután Daniel Elena november végén bejelentette, hogy befejezi a pályafutását.

„Örülök, hogy az M-Sporttal dolgozhatok, amely egy nagyon profi csapat, és tudják, hogy hogyan kell jó autót építeni.” –kezdte Loeb, aki az elmúlt hetekben Spanyolországban és Franciaországban is tesztelte az új Fordot. „Nagyon jó volt felfedezni az új technológiát, ami a Puma Rally1-ben is megtalálható. Szerintem ezek az autók nagyon hasonlítanak a 2017-ben bemutatott autókhoz, csak ezekben még van hibrid rendszer is.  A Rally1-es autók kicsit nagyobb kihívást jelentenek, de ez az új technika egyben nagyon izgalmas is. Amikor teszteltem a Pumát, lenyűgözött, hogy mennyire kiegyensúlyozott, és milyen erős a hibrid rendszerrel. Nagyon élveztem!”

Loeb január 2-14. között a Prodrive által működtetett Bahrain Raid Extreme csapatában fog szerepelni a Dakar Rallyn, és onnan fog majd Monacóba repülni a WRC szezonnyitójára.

„Szeretem azt, amit csinálok, mert a versenyzés az életem. Amikor egy WRC futamon veszek részt, az mindig csodálatos érzés. Ez az, amit nagyon élvezek, és úgy gondolom, hogy még mindig versenyképes tudok lenni. Tisztában vagyok vele, hogy a Monte-Carlo Rally nem a legkönnyebb verseny, de jó emlékeim vannak erről a helyszínről, és itt mindig hihetetlenül jó hangulat uralkodik a verseny körül.” –tette hozzá Loeb, aki eddig hét alkalommal nyerte meg a legendás Monte-Carlo Rallyt.

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából