Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier a hétvégén első alkalommal vezethette a Toyota Gazoo Racing új hibrid rallyautóját, a GR Yaris Rally1-et.

A francia pilóta eredetileg novemberben tesztelte volna először az új Yarist, azonban Elfyn Evans balesete miatt a TGR-nek át kellett szerveznie a menetrendet. Ogier a hétvégén a francia Alpokban próbálhatta ki a Toyota új autóját, és a januári Monte-Carlo Rally előtt még egy alkalommal beülhet majd a Yaris Rally1 volánja mögé.

„Természetesen az új technika a csapatok és a versenyzők számára is kihívást fog majd jelenteni.” –kezdte Ogier. „Az első teszt jól alakult számomra, és az első benyomásom nagyon pozitív. Ez az autó teljesen másképp reagál, mint amit megszoktunk az előző öt évben. Meg kell szoknunk, és rá kell éreznünk a hibrid rendszer használatára is. Ez az új technika nagyon izgalmas minden versenyző számára, ezért kíváncsian várom a 2022-es szezont.”

Sébastien Ogier 2022-ben a TGR részmunkaidős pilótája lesz, az itinert pedig már nem Julien Ingrassia, hanem Benjamin Veillas diktálja majd neki. A francia páros a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt követően Horvátországban, Szardínián, Új-Zélandon, valamint Japánban fog még rajthoz állni a GR Yaris Rally1-el.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából