Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Ogier bejelentette, hogy tagja lesz a Toyota Gazoo Racing WRT alakulatának a 2022-es Monte-Carlo Rallyn, a WRC új hibrid korszakának első versenyén.

Ogier jövőre „részmunkaidős” pilótaként fog szerepelni a rally vb-n (Esapekka Lappival fog osztozni a TGR harmadik autóján), így csak pár versenyen láthatjuk majd a franciák hétszeres világbajnokát versenyezni. Seb most megerősítette, hogy a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn biztosan elindul a GR Yaris WRC Rally1-gyel, az itinert pedig Benjamin Veillas diktálja majd neki.

„A jövőmmel kapcsolatban már annyit elárulhatok, hogy a TGR számíthat majd rám a januári Monte-Carlo Rallyn.” –kezdte Ogier, aki eddig kilenc alkalommal tudott diadalmaskodni a hercegségben. „A további versenyeimről még nem döntöttem, de örülök, hogy a csapat nem sürget ebben a kérdésben. Bárhogyan is döntök, Esapekka készen áll arra, hogy beugorjon, és hogy jó eredményeket szállítson a csapatnak. Így nyugodt vagyok, és lehetőségem van átgondolni a döntéseimet.”   

Ogier a FORUM8 ACI Rally Monza-n megszerezheti a nyolcadik bajnoki címét, a verseny után egy héttel pedig elkezdi tesztelni a GR Yaris WRC Rally1-gyet a 2022-es szezonnyitóra.

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából