Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WRC 3 tavalyi bajnoka, Jari Huttunen az M-Sport Ford Fiesta Rally2-esével áll rajthoz a rally világbajnokság szezonzáróján, a FORUM8 ACI Rally Monza-n (november 18-21.).

A 27 esztendős finn pilóta idén a Hyundai Motorsport N versenyzőjeként szerepelt a WRC 2-ben, és két futamgyőzelmet is szerzett az i20 N Rally2-vel, azonban több alkalommal is technikai hibák hátráltatták. Huttunen a Spanyol Rallyt követően távozott az alzenaui alakulattól, és most bejelentette, hogy Olaszországban az M-Sport színeiben fog indulni a WRC 2-ben.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az M-Sport-hoz a Monza Rallyn.” –árulta el Huttunen. „Ez egy új autó és új csapat lesz számomra, ezért nem lesz könnyű dolgom, de már nagyon várom ezt a kihívást. Tudom, hogy a Fiesta Rally2 mennyire versenyképes aszfalton, így nagy kíváncsi vagyok, hogy mire leszek majd képes vele Olaszországban.”

Az M-Sport Ford csapatvezetője, Richard Millener nagyon örül Huttunen érkezésének: „Jari lenyűgöző eredményeket ért el az elmúlt néhány szezonban - 2017 óta számtalan sikert ért a bajnokságban, és idén Szardínián és Belgiumban is győzni tudott. Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire versenyképes csomagunk van, és már alig várom, hogy együtt dolgozhassunk Jari-val.”    

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából