Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport észt pilótája, Ott Tänak a közösségi oldalán közölte, hogy családi okok miatt nem vesz részt a rally világbajnokság idei utolsó futamán, a  FORUM8 ACI Rally Monza-n (november 18-21.).

A WRC 2019-es bajnoka a februári Arctic Rallyn diadalmaskodni tudott a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, majd Kenyában, Görögországban és Finnországban is a dobogón végzett. Tänak eddig 128 pontot gyűjtött, és a bajnoki tabella ötödik helyén áll. Csapata, a Hyundai Motorsport jelenleg második a konstruktőri tabellán, 47 ponttal lemaradva a Toyota Gazoo Racingtől.

„Nagyon szomorú vagyok, de személyes okok miatt nem tudok rajthoz állni az ACI Rally Monza-n. Nehéz volt meghozni ezt a döntést. Sok szerencsét kívánok a csapatomnak a bajnokság utolsó fordulójához...” –írta az észt versenyző.

Tänakot az M-Sport korábbi versenyzője, Teemu Suninen helyettesíti majd Monzában. A finn két csapattársa Thierry Neuville és Dani Sordo lesz a szezonzáró olaszországi viadalon, ahol a Hyundai Motorsport mindent megtesz majd annak érdekében, hogy megnyerjék a konstruktőri bajnoki címet.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából