Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2021-es év igazán remekül alakult Andreas Mikkelsen számára, ugyanis a Spanyol Rallyn megnyerte a WRC2 bajnokságot, rá egy hétre a Rally Hungary-n pedig bezsebelte az ERC-bajnoki trófeát is.

A norvég pilóta idén megmutatta, hogy milyen tempóra képes a Skoda Fabia Rally2 evo-val, de jövőre szívesen versenyezne ismét a top kategóriában. Mikkelsen 2013 és 2016 között a Volkswagen Motorsport pilótája volt (a Polo R WRC-vel szerezte meg pályafutása első futamgyőzelmét is a 2015-ös Spanyol Rallyn), 2017 és 2019 között pedig előbb a Citroen, majd a Hyundai színeiben szerepelt a rally vb-n.

„Egyértelmű, hogy szeretnék visszatérni a WRC-be, de nem egyszerű a helyzet, mivel jelenleg nagyon kevés szabad hely van.” –kezdte Mikkelsen. „Sok jó versenyző van a piacon, akik szintén pályáznak a szabad ülésekre, szóval nagyon nehéz bekerülni egy gyári csapathoz…”

A Toyota és Hyundai már bejelentette a jövő évi pilótafelállását, így az M-Sport Ford WRT az egyetlen csapat, ahol még vannak kiadó helyek. A cumbria alakulat szeptember elején egy kétéves szerződést kötött Craig Breennel, azonban arról még nem adtak információkat, hogy kik ülhetnek majd be a másik két Puma Rally1 volánja mögé a 2022-es szezonban.

További híreink a rally világából