Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Takamoto Katsuta 2022-ben is teljes szezont fog menni a WRC-ben a Toyota Gazoo Racing negyedik Yaris Rally1-esével, az itinert pedig Aaron Johnston diktálja majd neki.

A 28 esztendős japán pilóta idén a Szafari Rallyt a második helyen zárta, a bajnokságban pedig jelenleg a hetedik.

„Ez egy nagyon jó szezon számomra.” –kezdte Katsuta. „A szezon elején lépésről-lépésre haladtam, és egyre jobb eredményeket értünk el. Kenyában a dobogón végeztünk, ami egy nagyon különleges érzés volt. Ezt követően kicsit nehezebben mentek a dolgok, de sokat tanultam ezekből a nehéz helyzetekből is, és remélem, hogy hasznos tapasztalatokat szereztem. Nagyon várom a 2022-es szezont, és az új generációs autókat. Érdekes év előtt állunk, ami tele lesz kihívásokkal. Sok minden változni fog jövőre, de izgatottan várom, hogy megtapasztaljam, milyen érzés az új hibrid autóval versenyezni.”

A Toyota azt is bejelentette, hogy Daniel Barritt helyett Aaron Johnston lesz Katsuta navigátora 2022-ben. Barritt az Észt Rallyn megsérült, és azóta nem ült versenyautóban. Johnston korábban Oliver Solberggel dolgozott együtt, azonban a Finn Rally óta Katsuta mellett versenyez.

„Örülök, hogy folytathatom a munkát Aaronnal, mivel már most is nagyon jó a kapcsolatunk. Szeretnék köszönetet mondani Dannek, aki 2016 óta segítette és támogatta a pályafutásomat. Voltak jó eredményeink, és nagyon sok hasznos tanáccsal látott el. Az autón kívül továbbra is szorosan fogunk együtt dolgozni. Köszönöm a Toyota Gazoo Racing támogatását. Boldog vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok együtt, és továbbra is azon leszek, hogy minél jobb eredményeket érjek el.” –tette hozzá Katsuta.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából