Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toksport WRT norvég pilótája, Andreas Mikkelsen nyerte meg a WRC2 bajnokságot, ráadásul úgy, hogy rajthoz sem állt a múlt hétvégi Spanyol Rallyn.

Mads Østberg nem tudta megvédeni a bajnoki címét, miután Spanyolországban csak a negyedik helyen végzett a WRC2-ben. - Østbergnek legalább 18 pontot kellett volna szerezni a Spanyol Rallyn ahhoz, hogy életben tartsa a bajnoki reményeit. A norvég pénteken összeszedett egy defektet, és csak a negyedik helyen ért célba a Tagai Racing Technology által felkészített Citroen C3 Rally2-vel, amiért 12 pontot kapott.

Andreas Mikkelsen idén a Monte-Carlo-, az Észt-, valamint az Acropolis Rallyn is győzni tudott a WRC2-ben a Toksport WRT Skoda Fabia Rally2 evo-jával, aminek köszönhetően megnyerte a bajnokság. A norvég pilóta ráadásul úgy lett bajnok, hogy a hétvégén rajthoz sem állt Spanyolországban.
A WRC2-ben hét futamon kell elindulniuk a versenyzőknek, és ebből a hat legjobb eredményt veszik számításba a szezon végén.

Mikkelsen ugyan nem állt rajthoz Spanyolországban, de ott volt Salouban a szervizparkban, és megünnepelte a csapattal a sikerét.

„Nagyon furcsa volt ott ülni, nem csinálni semmit, és így megnyeri a bajnokságot. Monzában úgy állhatok rajthoz, hogy nem lesz rajtam nyomás, és csak élveznem kell majd a versenyzést. A célom az, hogy a WRC2 bajnoki cím mellé megnyerjem a rally Európa-bajnokságot is.” –mondta Mikkelsen, aki a hétvégi Rally Hungary-n az ERC bajnoki trófeát is bezsebelheti.

A Volkswagen és a Hyundai korábbi pilótája év közben navigátort is váltott. Az első öt futamon Ola Fløene diktálta neki az itinert, majd Görögországban már Elliott Edmondson ült be mellé a Skodába.

Fotó: @toksportwrt

További híreink a rally világából