Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford WRT bejelentette, hogy Craig Breen és navigátora, Paul Nagle lesz az egyik versenyzőpárosuk 2022-ben, a rally világbajnokság hibrid korszakának első szezonjában.

Breen kétéves szerződést kötött a cumbriai alakulattal, és teljes szezont fog menni jövőre a WRC-ben a Ford Puma Rally1-gyel. Az ír pilóta az elmúlt években a Hyundai Motorsport részmunkaidős pilótája volt. Idén Észtországban és Belgiumban a második helyen végzett, míg a legutóbbi Finn Rallyn a harmadik helyen végzett a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.
Breen pár hete Nagy-Britanniában már kipróbálta a Pumát, és még ebben a hónapban lesz egy hosszabb teszt Spanyolországban, ahol murván és aszfalton is vezetheti majd a Ford új versenyautóját.

„Gyerekkorom óta az volt az álmom, hogy teljes szezont mehessek a rally világbajnokságon, ezért ez egy olyan lehetőség volt, amit nem tudtam visszautasítani.” –árulta el Breen. „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az M-Sport-hoz. A Ford mindig is közel állt a szívemhez, mert ezzel a márkával kezdtem a pályafutásomat, és mindig is éreztem, hogy eljön majd a pillanat, amikor ismét az M-Sport alkalmazottja leszek. Nagyon izgalmas volt ismét találkozni a srácokkal, és először kipróbálni a Pumát.”

211006 craig breen m sport n2

„Több mint tíz éve figyelem Craig Breen pályafutását, édesapja, Ray pedig korábban az egyik ügyfelünk volt.” –kezdte Malcolm Wilson, az M-Sport igazgatója. „Láthattuk Craig fejlődését az elmúlt években, az idei teljesítménye pedig lenyűgözött. Hónapok óta tárgyaltunk már vele, és most nagyon izgatott vagyok, hogy hivatalosan is bejelenthetem, hogy ő fogja vezetni az egyik autónkat a következő két szezonban. A Puma egy fantasztikus autó, és biztos vagyok benne, hogy Craig és Paul sikeresek lesznek vele a rally világbajnokság új korszakában.”

„Craiget azóta ismerem, amióta a legelső versenyét teljesítette egy M-Sport-os autóval, és egyre jobban megismertem, amikor az ST bajnokságban szerepelt, aminek én voltam a koordinátora.” –mondta Richard Millener, az M-Sport Ford WRT csapatvezetője. „Gyakran viccelődünk azon, hogyan haladtunk előre a karrierünkben, és hogy hol tartunk most. Bízom benne, hogy Craig és Paul a legjobb eredményeket fogják szállítania a csapat számára, így már nagyon várom, hogy elrajtoljon a 2022-es Monte-Carlo Rally. A célunk az, hogy minél komfortosabban érezzék magukat a csapatban, és megadjunk nekik mindent, ami a jó eredmények eléréséhez szükséges. Alig várom, hogy elkezdhessük a közös munkát ebben az új és izgalmas korszakban.”

Az M-Sport egyelőre nem jelentette be, hogy kik lesznek Breen csapattársai, de nagy valószínűséggel Adrien Fourmaux és Gus Greensmith is marad a brit alakulatnál.

Fotók: M-Sport

További híreink a rally világából