Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Adrien Fourmaux és Renaud Jamuol 2019 óta versenyeztek együtt a rally vb-n, azonban most bejelentették, hogy szétválnak útjaik.

A francia-belga páros az elmúlt két szezonban az M-Sport színeiben szerepelt a WRC-ben, illetve a WRC 2-ben. Legjobb eredményüket az idei Horvát -, valamint a Szafari Rallyn könyvelhették el, miután mindkét versenyt az előkelő ötödik helyen teljesítették a Ford Fiesta WRC-vel.

„Közel három év közös munka után Renaud és én külön utakon folytatjuk.” –jelentette be Fourmaux a közösségi médiában. „A történetünk egy autópálya pihenőjében kezdődött, és az Acropolis Rallyn ért véget. Fantasztikus utat jártunk be közösen. Köszönöm, hogy mellettem voltál, amikor bemutatkoztam nemzetközi szinten, és hogy segítettél a pályafutásom elején. Köszönöm ezeket a pillanatokat - az első vb-pontjainktól az első szakaszgyőzelmünkig, a Kanári-szigeteken aratott ERC-sikerünket, az összes nevetést és "Jamoulaux" omletteket a versenyek reggelén. Minden jót kívánok neked a jövőre. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű dolgokat fogsz véghez vinni. Köszönöm Renaud!”  

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az október 1-3. között megrendezésre kerülő Finn Rallyn ki fog beülné a 26 esztendős francia pilóta mellé a Ford Fiesta WRC-be.

Nem Fourmaux az első versenyző, aki navigátort cserél az idei évben. Thierry Neuvillenek az elmúlt években Nicolas Gilsoul diktálta az itinert, azonban idén már Martijn Wydaeghe ül mellette a Hyundai i20 Coupe WRC-ben. Dani Sordo 2021-ben Carlos del Barrio-val, Borja Rozada-val, illetve  Cándido Carrera-val is dolgozott már együtt. Gus Greensmith a legutóbbi Acropolis Rallyn nem Elliott Edmondsonnal, hanem Chris Pattersonnal indult. Teemu Suninennek tavaly még Jarmo Lehtinen segített a versenyeken, azonban idén egy másik tapasztalt finn navigátorral, Mikko Markkulaval kezdte meg a szezont. Rajtuk kívül Pierre-Louis Loubet és Andreas Mikkelsen is váltott már navigátort a szezon során.

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából