Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg a Spanyol Rallyn ismét lehetőséget kap, hogy megmutassa, mire is képes egy WRC volánja mögött, Teemu Suninen pedig kipróbálhatja a vadonatúj Hyundai i20 N Rally2-t.

Solberg idén már két futamon is beülhetett a Hyundai 2C Competition i20 Coupe WRC-jébe. Az Arctic Rallyn az előkelő hetedik helyen ért célba, azonban a Kenya Rallyt nem tudta befejezni, mivel megsérült az autójának a bukókerete. A 19 esztendős svéd-norvég pilóta most megerősítette, hogy az októberi Rally RACC Rally de España-n ismét a top kategóriában fog indulni.

„Fantasztikus, hogy újra lehetőségem lesz vezetni az i20 Coupe WRC-t.” –kezdte Oliver Solberg, aki júniusban megnyerte a Rally di Alba-t a Hyundai Motorsport N World Rally Car-jával. „Csodálatos élmény volt Olaszországban aszfalton versenyezni ezzel az autóval, és már nagyon várom, hogy újra átélhessem ezt az érzést. Hatalmas köszönettel tartozom Andrea Adamonak és az egész csapatnak azért, hogy ez ismét megvalósulhat.”

Teemu Suninen augusztus végén azonnali hatállyal távozott az M-Sport-tól, ahol több mint négy évet versenyzett. A finn pilóta most bejelentette, hogy Spanyolországban a Hyundai Motorsport i20 N Rally2-esével fog szerepelni a WRC 2-ben – azzal az autóval, amellyel Oliver Solberg indult volna a szezon utolsó előtti futamán.

„A Hyundai Motorsportról köztudott, hogy egy nagyon erős csapat, és mind a WRC-ben, mind pedig a WRC 2-ben már bizonyítottak.” –árulta el Suninen. „Nagyszerű, hogy ennek a csapatnak lehetek a tagja, és már alig várom, hogy vezethessem a Hyundai i20 N Rally2-t a Spanyol Rallyn.”

Suninen a soron következő Finn Rallyn a Movisport SRL Volkswagen Polo GTI R5-ösével fog rajthoz állni.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából