Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Japán 2010 óta először látta volna vendégül a rally világbajnokság mezőnyét, azonban a tavalyi évhez hasonlóan, idén is elmarad a Japán Rally a koronavírus-világjárvány miatt.

A Covid-19 továbbra is komoly gondot okoz Japánban, ami miatt a MotoGP - és a Forma 1 mezőnye sem látogat el a távol keleti országba, most pedig a Japán Rally szervezői is kénytelenek voltak lemondani a november 11-14-re tervezett FORUM8 Rally Japan-t.

„Szeretném megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani mindenkinek, akik fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy létrejöhessen ez az esemény. Eltökélt szándékunk, hogy legyőzzük a Covid-19 világjárványt, és hogy 2022-ben megrendezhessük a Japán Rallyt. Imádkozom, hogy mindenki biztonságban legyen.” –mondta Satoshi Suzuki, a végrehajtó bizottság elnöke.

Egyelőre nem erősítették meg, hogy melyik verseny fogja helyettesíteni az elmaradt japán fordulót, de minden bizonnyal idén is a Monza Rally lesz a bajnokság szezonzáró futama.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából