Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Teemu Suninen a múlt héten távozott az M-Sporttól, és most bejelentette, hogy egy Volkswagen Polo GTI R5-tel fog versenyezni az októberi Finn Rallyn.

Suninen 2017 óta versenyzett az M-Sport színeiben, azonban Malcolm Wilsonék nem biztosítottak neki helyet a 2022-es szezonra, így azonnali hatállyal távozott a cumbriai alakulattól. A finn pilóta most bejelentette, hogy a hazai versenyén, a 70. Secto Rally Finland-on a Movisport SRL Volkswagen Polo GTI R5-ösével fog részt venni – ezzel az autóval Esapekka Lappi indult volna, azonban ő a Toyota Gazoo Racing ötödik Yaris WRC-jét fogja vezetni a Jyväskylä központú viadalon.

„Ott leszünk a Finn Rallyn.” –jelentette be Suninen a közösségi oldalán. „Egy Volkswagen Polo GTI R5-tel fogunk indulni a WRC 2-ben. Mindig különleges érzés a hazai pályákon versenyezni, ezért alig várom, hogy beülhessek a volán mögé a 70. Secto Rally Finland-on.”

Suninen 2014-ben megnyerte a WRC 3 kategóriát egy Citroen DS3 R3T-vel, 2016-ban ezüstérmes lett a WRC 2-ben a Team Oreca Skoda Fabia R5-ösével, egy évvel később pedig a negyedik helyen végzett az M-Sport Ford Fiesta WRC-jével a hazai közönsége előtt.

A WRC 2 állása nyolc fordulót követően:
1. Andreas Mikkelsen   98 pont
2. Mads Østberg   87
3. Marco Bulacia   82
4. Jari Huttunen   60
5. Esapekka Lappi   59
6. Nikolay Gryazin   51
7. Adrien Fourmaux   48
8. Teemu Suninen   41
9. Enrico Brazzoli   31
10. Martin Prokop   28

Fotó: Teemu Suninen Racing

További híreink a rally világából