Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Esapekka Lappi a Finn Rallyn (október 1-3.) egy Toyota Yaris WRC-vel fog rajthoz állni, ami azt jelenti, hogy a Toyota Gazoo Racing öt autóval fog szerepelni a skandináv viadalon.

A 30 esztendős finn pilóta 2017-ben hazai közönség előtt a TGR színeiben aratta eddigi egyetlen futamgyőzelmét a WRC-ben, és most elárulta, hogy visszatér a japán márkához. Az októberi Finn Rallyn így öt Toyota Yaris WRC-t láthatunk majd Sebastien Ogiervel, Elfyn Evansszel, Kalle Rovanperäval, Takamoto Katsutaval és Esapekka Lappival a volánnál.

Lappi két szezont versenyzett a Toyotával, majd 2019-ben átigazolt a Citroen Racinghez, és három futamon is a második helyen tudott végezni a C3 WRC-vel. 2020-ban az M-Sport-nál folytatta a pályafutását, azonban 2021-re nem jutott neki gyári ülés. Idén eddig két versenyen, Lappföldön és Portugáliában állt rajthoz a WRC2-ben a Movisport SRL Volkswagen Polo GTI R5-ösével, és mindkét alkalommal megnyerte a kategóriát.

Lappi várhatóan 2022-ben is a TGR pilótája lesz, és Ogier-vel osztozhat majd az egyik Yaris Rally1-esen.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából