Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb tárgyalásokat folytat az M-Sport igazgatójával, Malcolm Wilsonnal annak érdekében, hogy részmunkaidős versenyzőként visszatérhessen a WRC-be.

Wilson 2005-ben közel járt ahhoz, hogy leszerződtesse Loeböt, miután a francia pilóta Cumbriában kipróbálta Ford Focus RS WRC ’04-et. Loeb végül akkor nem írta alá a szerződést, és 2018-ig maradt a Citroennél (2013-tól részmunkaidős versenyző volt a Versailles-i alakulatnál.). 2019-ben a Hyundai Motorsporthoz igazolt, és két szezon alatt összesen nyolc futamon állt rajthoz a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. - Utolsó WRC futamán, a 2020-as Török Rallyn a harmadik helyen ért célba.
Malcolm Wilson és Sebastien Loeb most ismét tárgyalásokat folytatnak egy esetleges együttműködésről, azonban sok információt egyik fél sem árult el.

„Igen, beszélgettünk, de többet nem kívánok mondani.” –nyilatkozta Wilson a DirtFish-nek.

Loeb jelenleg Extreme E-ben versenyez Lewis Hamilton X44 csapatában, valamint készül a januári Dakarra, ahol a Prodrive BRX Hunter T1-gyel fog szerepelni.

„Talán ha valaki felhívna, mint autóversenyzőt, és azt mondaná, hogy szüksége van rám, akkor miért ne?” –árulta el Loeb. „Ha Malcolmnak kell valaki, nem teljes szezonra, és nem is fél szezonra, akkor miért ne? Finnországba nem fogok menni, de a Török Rallyról szép emlékeim vannak az előző évről.”

Loebnek az M-Sportnál lehetősége lenne segíteni honfitársát, Adrien Fourmaux-t is, aki szinte biztos, hogy teljes szezont fog menni jövőre a cumbriai alakulat egyik Ford Puma Rally1-esével.

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából