Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport észt pilótája, Ott Tänak nem adja fel a rally világbajnoksággal kapcsolatos ambícióját, annak ellenére, hogy az Észt Rally nem úgy alakult számára, ahogyan azt tervezte.

A WRC 2019-es világbajnoka idén az Arctic Rally Finland-on győzni tudott, a Safari Rallyt pedig a harmadik helyen zárta. A bajnoki tabellán jelenleg az ötödik, 74 ponttal lemaradva Ogierttől.

„Nem fogom feladni, és a lehető legtöbbet ki akarom majd hozni a következő versenyekből.” -árulta el Tänak.

A konstruktőri értékelésben a Hyundai Motorsport 59 pontos hátrányban van jelenleg a Toyota Gazoo Racinghez képest. Tänak tisztában van vele, hogy a folytatásban mindhárom gyári Hyundai i20 Coupe WRC-nek jól kell majd teljesítenie, ha csökkenteni szeretnék a lemaradásukat a riválisukkal szemben.

„A lehető legnagyobb nyomást kell gyakorolnunk a többiekre. Látjuk a jelenlegi helyzetünket, a Toyota még mindig nagyon messze van tőlünk, ezért mindent meg kell tennünk, hogy utolérjük őket.” –folytatta az észt pilóta.

A rally világbajnokság augusztus 13-15. között az Ypres Rallyval folytatódik, ahol Tänak csapattársa, Thierry Neuville hazai közönség előtt autózik majd.

A bajnokság állása hét forduló után:
1. Sebastien Ogier   148 pont
2. Elfyn Evans   111
3. Thierry Neuville   96
4. Kalle Rovanperä   82
5. Ott Tänak   74

1. Toyota Gazoo Racing WRT   315 pot
2. Hyundai Shell Mobis WRT   256
3. M-Sport Ford World Rally Team   125
4. Hyundai 2C Competition   36

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából