Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford WRT elsőként mutatta be az új generációs hibrid rallyautóját, amely a Ford Puma alapjaira épül.

Pont került a találgatások végére, hogy 2022-ben a Fiestára vagy a Pumára épül-e a Ford Rally1-es versenyautója. A Fiesta WRC-t 2011 óta láthattuk a rally világbajnokságon, azonban jövőre a Puma lép majd a helyére az új érában. A brit csapat a Goodwoodi Sebességfesztiválon (július 8-11.) rántja le a leplet az autó prototípusáról, amelyet Adrien Fourmaux és Matthew Wilson fog majd terelgetni. 2022-ben az új hibrid korszakban, egyesítik a jelenlegi 1,6 literes turbós erőforrásokat, egy 100 kW-os villanymotorral. Az M-Sport Ford mellett a Hyundai Motorsport és a Toyota Gazoo Racing is elkötelezte magát a hibrid korszak iránt 2024-ig.

210708 ford puma rally1 n2

Malcolm Wilson, az M-Sport igazgatója úgy véli, hogy az új korszak a WRC történetének legnagyobb technológiai fejlődése lesz.

„A hibrid technológia bevezetésével erősebbek lesznek a rallyautók, mint valaha, ami jól tükröződik az utcai kocsik fejlődésében is.” –kezdte Wilson. „A Pumára való átállás nagyon izgalmas, mivel ez a név korábban már jelen volt a rallyban. Az autó fantasztikusan néz ki, és már alig várom, hogy láthassam a 2022-es Monte-Carlo Rallyn. Én és az egész M-Sport csapata nagyon várjuk, hogy folytassuk a munkát a Forddal, és hogy újabb sikereket érjünk el közösen ebben az új és roppant izgalmas korszakban is.”

A Ford Performance igazgatója, Mark Rushbrook elárulta, hogy a Ford száz százalékban elkötelezett a villamosított jövő felé. A vállalat az év elején jelentette be, hogy 2030-ra a teljes európai személygépkocsi-kínálata teljesen elektromos lesz.

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából