Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai legújabb rallyautója, az i20 N Rally2 a rally világbajnokság belgiumi futamán, az Ypres Rallyn (augusztus 13-15.) fog debütálni.

Az elmúlt hónapokban Ott Tänak, Craig Breen, Oliver Solberg és Jari Huttunen is segített az új Rally2-es autó fejlesztésében. Az alzenaui alakulat Németországban, Olaszországban, és Svédországban is tesztelte a kocsit különböző körülmények között. Arról egyelőre nem adtak információt, hogy kik fogják majd vezetni az i20 N Rally2-t Belgiumban, de nagy valószínűséggel Solberg és Huttunen avathatják majd fel a kis méregzsákot versenykörülmények között.

Az új Rally2-es autó, amely az i20 R5 utódja, élen áll majd a Hyundai Motorsport és az FIA kezdeményezésében, amelynek a célja az, hogy a következő három évben a világ különböző regionális bajnokságaiban versenyző tehetségeknek segítsenek.

Az FIA Rally Champions World Tour öt sorozatának – Afrika (ARC), Ázsia és Csendes-Óceánia (APRC), Dél-Amerika (CODASUR), Közel-Kelet (MERC) és Észak- és Közép-Amerika (NACAM) – nyertesei rajthoz állhatnak majd egy WRC futamon az i20 N Rally2-vel.

Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítője elárulta, hogy nagyon fontosnak találják a jövő bajnokainak támogatását.

„A Rally2 egy sokoldalú kategória, amely jelen van nemzeti és nemzetközi bajnokságokban egyaránt, így lehetőségünk van követni és támogatni a tehetséges versenyzők pályafutását. Sok tehetséges pilóta szerepel az FIA regionális bajnokságaiban, az FIA Rally Champions World Tour pedig lehetőséget kínál számukra, hogy megmutassák tudásukat globális szinten is.” -nyilatkozta Johns.

További híreink a rally világából