Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport bejelentette, hogy Adrien Fourmaux lesz Gus Greensmith csapattársa a Safari Rallyn, míg Teemu Suninen a WRC 2-ben fog indulni.

A rally világbajnokság kenyai futamára 58 páros adta le a nevezését. A Toyota Gazoo Racing négy autóval vág neki a Naivasha központú viadalnak, amelyeket Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä és Takamoto Katsuta vezet majd. A Hyundai Motorsport színeiben Thierry Neuville és Ott Tänak mellett Dani Sordo fog szerepelni, míg Pierre-Louis Loubet a Hyundai 2C Competition i20 Coupe WRC-jével indul. Az M-Sport Ford WRT Fiesta WRC-ivel Gus Greensmith és Adrien Fourmaux állnak majd rajthoz, míg Lorenzo Bertelli a saját Fiesta WRC-jével fog versenyezni a Safari Rallyn.

A WRC 2-ben csupán négy párost láthatunk majd. - Andreas Mikkelsen és Marco Bulacia Skoda Fabia Rally2 evo-val, Teemu Suninen és Martin Prokop pedig Ford Fiesta Rally2-vel vág majd neki a szakaszoknak. A WRC 3 mezőnye egy lengyel és öt kenyai párosból fog állni.

Malcolm Wilson, az M-Sport igazgatója a következőket mondta: „A Safari Rally egy olyan verseny, ahol Adriennek szüksége lesz a tapasztalatszerzésre. Mindkét pilótánknak ugyanannyi lehetőséget adunk a bizonyításra a WRC-vel, de mivel Teemunak több tapasztalata van murván, ezért úgy döntöttünk, hogy ezúttal Adrien-t indítjuk a Fiesta WRC-vel.”

A francia Adrien Fourmaux a Horvát Rallyt az ötödik helyen teljesítette, míg Portugáliában a hatodik lett a Fiesta WRC-vel.

A Safari Rally nevezési listája itt található.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából