Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Ogier számára kalandosan indult a Horvát Rally utolsó versenynapja. A francia pilóta a 17-es szakaszra vezető etapon közúti balesetbe keveredett.

A hétszeres világbajnok versenyző sávváltás közben ütközött össze, egy nagy sebességgel érkező civil autóval. A balesetben szerencsére nem történ személyi sérülés, de Ogier Yaris WRC-jének a jobb oldala megsérült. A közösségi médiában látható volt egy felvétel, amelyen az látszott, hogy Ogier elhajt a helyszínről, annak ellenére, hogy az egyik intézkedő rendőr a kocsi motorháztetejére támaszkodik. A pilóta most tisztázta a szituációt.

„Eléggé sokkolt az, ami reggel történt.” –kezdte Ogier a motorsport.com-nak. „Egy kicsit fájt a hátam, de nagyon örülök annak, hogy senkinek nem esett baja a balesetben. Abban a pillanatban azt hittem, hogy itt a versenyünk vége. Szerencsére a kocsi talán a legerősebb pontján kapta az ütést, így csak esztétikai sérülés történt. A futómű sértetlen maradt, és a bukócső sem deformálódott el. Egy kevés folyadék került az utastérbe, és Juliennek egy szemüvegre volt szüksége a szakaszokon, mert sok por ment a szemébe a sérült ajtón keresztül. Ez a verseny egy igazi hullámvasút volt számunkra.”

„Mint mondtam, nagyon boldog vagyok, hogy nem történt személyi sérülés, de abban a pillanatban volt egy kis zűrzavar. Eszem ágába nem jutna elhajtani egy baleset után. Először megnéztük, hogy mindenki jól van-e, utána pedig megadtuk az adatainkat a rendőrségnek. A legnagyobb probléma talán az volt, hogy a rendőrök nem igazán beszéltek angolul, így volt egy kis félreértés. Az egyikük azt mondta, hogy mehetünk tovább, de a kollegája nem volt annyira biztos ebben.” –tette hozzá Ogier, aki a verseny után tisztázta a félreértésüket a helyi hatóságokkal.

Ogier felfüggesztett eltiltást kapott, valamint egy 7000 Eurós büntetéssel sújtották (5000 Euró a szabálysértésért + 2000 Euró piros lámpán áthaladás miatt), de megtarthatja a Horvát Rallyn aratott győzelmét, így a bajnokság éléről várhatja a Portugál Rallyt.

Fotó: Sebastien Ogier facebook

További híreink a rally világából