Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2019-es rally Európa-bajnokság győztese, Chris Ingram idén a WRC 3-ban fog szerepelni a belga SXM Competition által felkészített Skoda Fabia Rally2 evo-val.

A 26 esztendős brit pilóta a rally világbajnokság következő futamán, a Horvát Rallyn fog először rajthoz állni, majd további öt futamon láthatjuk még idén versenyezni a sorozatban. Ingram és navigátora, Ross Whittock 2019-ben megnyerték a rally Európa-bajnokságot, azonban tavaly csak egy futamon, a Rally Islas Canarias-on láthattuk őket egy Renault Clio RSR Rally5-tel.

A brit pilóta eddig nyolc vb-futamon indult, és három kategóriagyőzelmet szerzett az elmúlt években (2013-ban egy Renault Twingo RS R2-vel, 2014-ben egy Peugeot 208 R2-vel, 2017-ben pedig egy Opel Adam R2-vel tudott nyerni). 2018-ban a Török- és a Brit Rallyn állt rajthoz a WRC 2-ben. Előbbi versenyt a harmadik helyen zárta a Toksport Skoda Fabia R5-ösével, míg a hazai futamán a tizenkettedik lett.  
2021-ben a belga SXM Competition által felkészített Skoda Fabia Rally2 evo-val fog versenyezni a WRC 3-ban. Ingram egy kétéves szerződést kötött a belga alakulattal.
Ingram 2019-ben a Rally Hungary-n versenyzett utoljára négykerék-meghajtású rallyautóval, és abban az évben megnyerte a rally Európa-bajnokságot. - Vic Elford 1967-es győzelme után, Ingram volt az első brit, aki elérte ezt a sikert.

„2019 novembere óta nem vezettem ilyen erős rallyautót, szóval kell majd egy kis idő, hogy visszarázkódjak.” –kezdte a manchesteri pilóta. „A világbajnoki futamok újdonságok lesznek számomra, ráadásul egy új csapattal fogok indulni a világ legjobb versenyzői ellen. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgom, de már alig várom, hogy szembenézzek ezzel az új kihívással. Úgy gondolom, hogy egy fantasztikus csapattal fogunk szerepelni a WRC 3-ban, akiktől minden segítséget megkapunk majd Ross-szal.”

„A WRC-ben nagyon fontos a tapasztalat, amit csak akkor szerezhetsz meg, ha célba érsz minden versenyen, ahol elindulsz. Az idei év számunkra a tanulásról fog szólni, és az lesz a célunk, hogy minél több kilométert menjünk, és minden futamot hiba nélkül fejezzünk be. Voltak nagyon nehéz pillanataim, amíg eljutottam idáig. Nagyon különleges érzés azt mondani, hogy a rally világbajnokság mezőnyében fogok szerepelni. Mindent elkövettem, hogy itt lehessek, és sok embernek tartozom köszönettel azért, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Egy álmom vált valóra, amikor 2019-ben megnyertem az Európa-bajnokságot, ami sok ajtót nyitott ki előttem, és egy jó program küszöbén álltam a 2020-as szezon előtt. A világjárvány azonban becsapta ezeket az ajtókat. Soha nem adtam fel, és mindig is hittem abban, hogy az álmaim egyszer valóra válnak. Szerencsés vagyok, hogy most megkaptam ezt a lehetőséget.” –tette hozzá Ingram.

Chris Ingram 2021-es programja:
Horvát Rally (április 22-25.)
Portugál Rally (május 20-23.)
Szardínia Rally (június 3-6.)
Észt Rally (július 15-18.)
Ypres Rally (augusztus 13-15.)
Spanyol Rally (október 14-17.)

Fotó: rallywarrior.com

További híreink a rally világából